הובלה בקירור היא שיטת הובלה שלא הייתה קיימת לפני כ-100 שנה, הובלה בקירור היא נראית לנו היום כמשהו מובן מאליו, אבל זהו בעצם אחד החידושים הכי חשובים של עולם ההובלות, הובלה בקירור נועדה לאפשר הובלות של מוצרי מזון שאי אפשר להוביל אותם ללא שימור באמצעות קירור.
בישראל בעלת האקלים החם אי אשפר לחשוב בכלל על ייצור ושיווק של מוצרי מזון כמו דגים קפואים, חלב, דברי מאפה ללא הובלה בקירור .
יש בארץ כמה עשרות חברות הובלות המספקות שירותי הובלות בקירור , החברות הללו חייבות לפעול ע"פ תקנות ברורות העוסקות בנושא של הובלות בקירור. והן נמצאות תחת פיקוח של של מכון המתכות שפועל בטכניון שבחיפה.
הובלות בקירור לא יכולות להתבצע ללא קיומם של מפעלים האחראים על תהליך הייצור של מיכלים מבודדים מיוחדים , וייצור של יחידות קירור המותקנות ע"פ אותם מרכבים.
היום הובלה בקירור היא תהליך מודרני ומשוכלל שמאפשר לנהג המשאית לבצע ביקורת יעילה ומדויקת על הטמפרטורה שנמצאת בתא הקירור שבמשאית, יש היום מכשירים כמו רשם טמפרטורה שמאפשרים לנהג לראות מהי בדיוק הטמפרטורה הקיימת בתוך תא הקירור והאם היא מתאימה למוצרים הנמצאים בתוך תא הקירור.
הובלות בקירור בניגוד להובלות של דירות או הובלות של ציוד כבד אין משהו חד פעמי שמתבצע באופן זמני ולא קבוע, הובלות בקירו ר הן בד"כ שירות קבוע שחברות המזון השונות זקוקות לו, ולכן יש היום שני סוגים של הובלות בקירור יש חברות הובלות בקירור שמספקות שירות קבוע של הבלה בקירור עבור חברות מזון שונות ויש חברות מזון שמחליטות להשתחרר מהתלות בחברת ההובלות ולהפעיל באופן עצמאי צי של משאיות המבצעות הובלות בקירור באופן עצמאי יומיומי.
אז בפעם הבאה שתיסעו לאילת ותראו משאיות שכתוב עליהן הובלות בקירור או בפעם הבאה שתיסעו לצפון ותראו בכביש משאית שכתוב עליה הובלות בקירור כדאי שתעריכו קצת יותר את ההמצאה החכמה של הובלות בקירור ותדעו שללא ההובלות בקירור לא הייתם אוכלים היום מעדנים ואל הייתם יכולים לקנות המבוגר קפוא.